U subotu i nedjelju, 15. i 16.11.2019. godine, Behram-begova medresa je bila domaćin Drugih susreta mladih matematičara i fizičara medresa i gimnazija IZ-e u BiH. Na ovim susretima učestvovalo je 10 profesora i 30 učenika.
Na samom otvaranju susreta prisutnima se obratio direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić. Tom prilikom je istakao značaj prirodnih nauka u razvoju logike kod učenika kao i značaj ovih nauka za razvoj i napredak jednog društva.
Tokom prvog dana susreta učesnicima su se obratili profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli: dr. sc. Amra Rekić-Vuković, docent, dr. sc. Smajo Sulejmanović, vanredni profesor, kao i Dino Ćorović, profesor fizike u Behram-begovoj medresi. Učenici Dino Selimović i Enida Fatić su za prisutne izveli veoma interesantan eksperiment sa radioaktivnim zračenjem.
Tokom drugog dana susreta prisutnima su se predavanjima obratili profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta: dr. sc. Hedim Osmanović, vanredni profesor i mr. sc. Jasmina Muminović-Huremović. Za učesnike susreta je upriličena dvoiposatna edukativna posjeta Termoelektrani ,,Tuzla”. U pratnji inženjera Osmana Jusufovića učenici i profesori su obišli kompleks Termoelektrane i tom prilikom ih je inženjer Jusufović detaljno upoznao sa etapama u procesu proizvodnje električne energije, od dopremanja uglja iz rudnika do finalne isporuke električne energije potrošačima.
Na kraju ovih susreta prisutnima su se obratili Seid-ef. Eminović, šef Odjela za osnovno i srednje obrazovanje pri Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH i Mensur-ef. Husić, pomoćnih direktora za nastavu u Behram-begovoj medresi.