U ponedjeljak, 21. 10. 2019. godine u čitaonici Biblioteke “Behram-beg” u Tuzli upriličena je promocija tri knjige u izdanju Narodne biblioteke “Dositej Obradović” iz Novog Pazara: Stari majstori Jeni Pazara – autora Elijasa Rebronje, Oblici orijentalne kulture na prostoru Sandžaka – autora Mensura Zukorlića i Roman Rulet – autora Avde Ćeranića.
O prvim dvjema knjigama govorili su autori, dok je o trećoj knjizi, pored autora, govorio i gospodin Elijas Rebronja, direktor Biblioteke “Dositej Obradović”.
Promociju je moderirala Amela Škrijelj, zamjenica direktora Biblioteke “Dositej Obradović”.
U ime organizatora Promocije, prisutne je poselamio, uputio riječi dobrodošlice i zahvanosti na dolasku direktor Biblioteke “Behram-beg” Admir Muratović.
U umjetničkom dijelu programa prisutni su mogli uživati u dvjema muzičkim numerama koje je na violini izveo Fadil Umihanić, učenik Behram-begove medrese.
Iako izdavačka djelatnost nije primarna djelatnost biblioteke, Biblioteka “Dositej Obradović” je jako produktivna u ovom kontekstu tako da je prisutnima, pored promoviranih knjiga, bilo izloženo i 20-ak drugih knjiga, različitih žanrova, publikoivanih u proteklome periodu.