U organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u BiH, Muftijstva tuzlanskog i Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, u nedjelju 27. oktobra u Mektebskom centru u Bijeljini je održano savjetovanje za imame i vjeroučitelje. 

Ovome skupu je prisustvovalo oko 80 imama i vjeroučitelja s područja medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, Janja, Brčko, Bosanski Šamac, Orašje, Odžak, Modriča, Teočak i Čelić.

Uvodničari i predavači su bili dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog, dr. Amir-ef. Karić, rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta IZ u BiH, te Ibrahim Begović i mr. Nezir Halilović. Obrađeno je nekoliko tema koje se odnose na rad imama i vjeroučitelja, te na unapređenje rada medžlisa Islamske zajednice. Prema riječima dr. Amir-ef. Karića, cilj savjetovanja je prepoznavanje i unapređenje  saradnje i međuljudskih odnosa kao društvenog kapitala i pretpostavke za bolje rezultate rada.

“Uvijek nastojimo pronalaziti motiv i razlog da u svome poslu ostvarujemo bolje rezultate, sa više planiranja i više analize koja će doprinijeti boljem rezultatu institucije u kojoj se nalazimo. Naš cilj je bio da na jednom mjestu okupimo oko 80 osoba, da se ostvari što bolja međusobna komunikacija, kako nas uvodničara, tako i prisutnih imama i vjeroučitelja. Naime, smatramo da naše aktivnosti možemo unaprijediti samo u zajedničkom traganju za našim slabostima, našim propustima, kojih nesporno ima u radu svih, a sretni su oni koji svoje propuste mogu pronaći i analizirati. Cilj je bio da u atmosferi otvorenosti pronalazimo bolja rješenja u odnosu na sadašnja, kako bi naš rad bio uspješniji, a na dobrobit onih sa kojima radimo, odnosno naših učenika u osnovnim i srednjim školama, naših polaznika mekteba, naših džematlija općenito,” kazao je dr. Amir-ef. Karić.

{gallery}281013{/gallery}