Radionica za polaznike mekteba Medžlisa Islamske zajednice Bosanski Šamac je jedna u nizu aktivnosti koje su realizovane u okviru ovogodišnje manifestacije “Milost svjetovima, radost ljudima” povodom rođenja posljednjeg Allahovog Poslanika Muhammeda, a.s.
Zadatak i cilj radionice bio je ponavljanje naučenog, ali i stjecanje novog znanja o važnijim događajima iz života našeg Voljenog Poslanika, s.a.v.s.
Polaznici mekteba su kroz igrokaz, recitale, bojanke i izradu panoa, na sebi svojstven način iskazali svoje poštovanje i ljubav prema onome koji je došao kao radost ljudima i milost svjetovima.
Realizovana je i ekološka akcija kojoj je cilj bio da se mladi poduče šta je to vakuf, te da se kod njih razvije odgovornost prema vakufu i prirodi.
Tokom rebiu-l-evvela članice Odjel aza brak i porodicu MIZ Bosanski Šamac posjetile su nekoliko osoba kojima su uručene i prigodne hedije.
U Aziziji džamiji u Bosanskom Šamcu upriličena je tradicionalna mevludska svečanost, uz pridržavanje epidemioloških mjera zaštite koje su na snazi.
U izvođenju mevludskog programa učešće su uzele i džematlije, članice Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam, polaznici “Škole Kur'ana”, učenici osnovne škole i polaznici mekteba, te članovi horske i recitatorske sekcije.
Predavanje je održao Safet-ef. Karahmetović, glavni imam MIZ Bosanski Šamac.