U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko, aktiva vjeroučitelja islamske vjeronauke i grupe roditelja u Brčkom, u susret ramazanu održan je defile od velikog parka u centru grada do Bijele džamije pod nazivom „Ramazanski vozić“, koji je okupio više od 1.500 učesnika

– Kada govorimo o dočeku ovog velikog gosta mubarek mjesec ramazana, onda tu imamo individualni, porodični i društveni plan, a najvažnije je kako će se svako od nas na tom individualnom planu pripremiti za ramazan. Imali smo impozantan odziv, organizacija se pokazala kao dobra ideja jer je zainteresovala veliki broj muslimana u ovom gradu, te smo na ovaj način izrazili kolektivno oduševljenje i dobrodošlicu mubarek ramazanu – rekao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Brčkom Mustafa efendija Gobeljić.

Organizatori programa i roditelji djece istakli su ovom prilikom da je ideja došla sasvim spontano, a sve s ciljem da djeci priušte radost i na taj način zapravo dožive ramazan.

– Ideja je krenula od toga da se okupi dosta manji broj, međutim, ovo je zaista nevjerovatno jer nas je broj učesnika iznenadio – rekla je članica aktiva vjeroučitelja islamske vjeronauke Meliha Ibrić.

U ime grupe roditelja, Zahida Vračo je izrazila oduševljenje realizacijom ideje “Ramazanski vozić“, navodeći da je cilj da djeca dožive ramazan, osjete radost, sreću, zajedništvo i ljubav prema porodici.

Organizatori programa “Ramazanski vozić” kazali su da je ideja uspješno provedena, te su u sklopu programa najmlađim učesnicima podijelili više od 1.500 paketića i balona. Zahvalili su svima koji su podržali ovu ideju koja će u narednim godinama, ističu, postati tradicija.