U utorak 7. aprila 2015. godine u sportskoj dvorani Tehničke škole u Brčkom je, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko, organiziran malonogometni turnir za polaznike mekteba.

Turnir je svečano otvoren učenjem Kur'ana, intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i obraćanjem glavnog imama Medžlisa IZ-e Brčko Mustafe-ef. Gobeljića.

Učestvovalo je dvadeset ekipa, podijeljenih u pet grupa. Nakon odigravanja grupne faze turnira, sistemom direktne eliminacije, nastavljeno je takmičenje do finalnih utakmica, koje su odigrane u kasnim popodnevnim satima.

Po okončanju takmičenja predsjednik Organizacionog odbora Sabahudin-ef. Ravkić uručio je nagrade i pehare najuspješnijim ekipama i pojedincima.

sport brcko 150

Prva tri mjesta osvojile su ekipe džemata:

1. Maoča Stara

2. Brka Nova

3. Gornji Rahić

Za najboljeg strijelca proglašen jeErmin Kadrić, za najboljeg golmanaSenad Karamujić, oba iz pobjedničke ekipe, a za najboljeg igrača proglašen jeMahir Omerhodžić iz ekipe džemata Omerbegovača.

U izjavi za medije glavnim imam Gobeljić je, između ostalog, kazao: “Ovaj projekat realiziramo već desetu godinu u kontinuitetu s ciljem da vežemo mlade uz mekteb i podstičemo ih na lijepo druženje, rekreaciju, fer igru i sportsko nadmetanje.”

sport brcko 152

Svim učesnicima ovog projekta čestitamo na uzornom ponašanju, pokazivanju zdravog sportskog duha i uspjesima koje su postigli.

M.S.