Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u ponedjeljak 14. novembra ove godine, u odvojenim susretima, primio glavne imame i predsjednike izvrših odbora medžlisa Islamske zajednice Teočak i Gradačac.

 Muhamed-ef. Rizvić i Džemal Haračić, glavni imam i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Teočak upoznali su muftiju Fazlovića o aktivnostima Izvršnog odbora, kao i sa stanjem vjerskog života na području ovog medžlisa. Razgovarano je, između ostalog, i o završetku građevinskih radova i adekvatnom opremanju prostorija sjedišta Medžlisa IZ Teočak.

Nusret-ef. Kujraković i Husein Jukan, glavni imam i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Gradačac, također su upoznali muftiju tuzlanskog s aktuelnostima u ovom dijelu Muftijstva tuzlanskog, a posebno sa stanjem vjerskog života. Tokom ovog susreta tema razgovora bila je rekonstrukcija džamije Husein-kapetana Gradaščevića. Istaknuta je važnost ovog zahvata, sagledano je do sada urađeno, te je najavljeno intenziviranje radova na završetku restauracije ove džamije.

muftija gradacac 160