Tribina za mlade “U susret Resulullahu, a.s.” održana je u subotu, 6. novembra 2021. godine u Gradačcu. Tribinu su organizirali Mreža mladih Muftijstva tuzlanskog i Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Gradačac.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je ovom prilikom istakao značaj Mreže mladih i okupljanja omladine u okviru Islamske zajednice. Mlade je pozvao da razmišljaju o svojim ulogama u životu. “Naše moralne i karakterne osobine, lijepu riječ i dobra djela moramo svjedočiti na svakom mjestu. S puno elana koračajte kroz život jer su ljudske zadaće velike. Naši prethodnici su nam ostavili velike emanate a mi ćemo ih, uz Božiju pomoć, zajedno čuvati”, poručio je mladima muftija Fazlović.

Prisutnima se obratio glavni imam MIZ Gradačac Nusret-ef. Kujraković, a predavanje je održao Salih-ef. Haušić, profesor u Gazi Husrev-begovoj medresi. Profesor Haušić je govorio o ljubavi prema Poslaniku, a.s., navodeći primjere iz života ashaba, r.a.  “Omladina koju je odgojio Poslanik, a.s., znala je zbog čega je na dunjaluku. Ako budete znali šta vam je cilj možete postići mnogo”, poručio je mladima profesor Haušić.

Ovo je četvrta mevludska tribina za mlade s područja Muftiluka tuzlanskog. U Gradačcu su, uz poštivanje mjera zaštite zdravlja ljudi, tribinu pratili imami, koordinatori mreža mladih u medžlisima i mladi iz dvanaest medžlisa. U programu je učestvovao i hor Mreže mladih MIZ Gradačac, a ašere je proučio hafiz Kemal-ef. Mehić. Moderator je bio Ahmet-ef. Osmanović, a o organizaciji tribine brinuli su koordinatori hafiz Abdullah Kapo i Selvir-ef. Mujanović.