Hafiska dova Zejdu Špijodiću proučena je u subotu 16. februara 2019. godine u Reuf-begovoj džamiji u Gradačcu.

Hafiz Špijodić položio je hifz 21. januara 2019. godine pred Komisijom za polaganje hifza Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Njegov muhafiz je Mirnes-ef. Spahić kojem je ovo 32. kandidat kojeg je izveo u zvanje hafiza Časnog Kur'ana, a Behram-begovoj medresi 62. učenik koji je stekao ovu titulu.

Izaslanik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH bio je hafiz Dževad Hrvačić, koji je mladom hafizu uručio diplomu hafiza Kur'ana Časnog. On je govorio o vrijednosti učenja hifza i važnosti stalnog učenja Kur'ana.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u svome obraćanju istakao značaj dobre saradnje mekteba, džemata, medžlisa i Medrese, čiji rad doprinosi popularizaciji hifza i sve većem broju hafiza među nama.

Prisutnima su se obratili i direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić, glavni imam MIZ Gradačac Nusret-ef. Kujraković i imam džemata hafiz Kemal-ef. Mehić.

Hafiz Zejd Špijodić rođen je 2000. godine u Tuzli. Učenik je trećeg razreda Behram-begove medrese. Pohađao je mekteb u Reuf-begovoj džamiji gdje je i počeo učiti hifz pred muallimom hafizom Kemal-ef. Mehićem.

Predsjednik Medžlis IZ-e Gradačac hafiz Husein Jukan uručio je zahvalnicu muhafizu Mirnes-ef. Spahiću i priznanje hafizu Zejdu Špijodiću, a medžlis je dodijelio i priznanje za promoviranje hifza i predan mualimski rad hafizu Kemal-ef. Mehiću.