U subotu 18.2.2017. godine održano je III redovna Skupština MIZ Gradačac u sali medrese Muradije.

Skupštini je prisutvovalo 56 zastupnika, te predsjednik Medžlisa Husein Jukan, glavni imam Nusret-ef. Kujraković i načelnik Općine Edis Dervišagić.

Predsjedavajući je bio Zijad Mahmutović, dopredsjedavajući Samir-ef. Mehić, a ovjerivači zapisnika Safet-ef. Brkić i Jusuf Ibranović.

Ne dnevnom redu bili su izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Medžlisa za 2016. godinu te plan rada i budžet Medžlisa za 2017. godinu. Zasjedanje je otvorio predsjednik Jukan, koji je obrazložio  izvještaje o radu i finansijskom poslovanju za 2016. godinu te se osvrnuo na najvažnije projektne zadatke u 2017. godini. U ovoj godini će se intenzivirati rekonstrukcija džamije Husein-kapetana Gradaščevića i izgradnja vakufsko-poslovnog centra u gradu. Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju za 2016. i plan rada i budžeta za 2017. godinu usvojeni su jednoglasno.

Ocijenjeno je  da je rad u prošloj godini bio veoma uspješan i da je Medžlis finansijski poslovao pozitivno. Posebno je naglašena namjera jačanja radno-pravnog  statusa imama i finansijskog pomaganja džemata iz budžetskih sredstava Medžlisa. Skupštinski zastupnici su istaknuli određene poteškoće u prikupljanju i naplate članarine, organizaciji prikupljanja kurbanskog mesa za humanitarne svrhe, te istakli značaj biblioteke Fadil-paše Šerifovića.

Zasjedanje je bilo u adaptiranoj sali Medrese. Na kraju se prigodno obratio i načelnik općine Gradačac.

Nusret Kujraković