Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je imame Medžlisa Islamske zajednice Gradačac u utorak 28. novembra.

Susret je bio prilika da se razgovara o ovom medžlisu kao i o misiji imama. O gradačačkom medžlisu su govorili glavni imam Nusret-ef. Kujraković i predsjednik Izvršnog odbora medžlisa hafiz Husein Jukan.

Muftija Fazlović se zahvalio imamima na službi u Islamskoj zajednici istakavši da ima puno razloga da budemo zadovoljni našim imamima koji su u džematima s džematlijama, omladinom, djecom, koji se brinu o islamu u njihovim džematima.

Gradačac je grad u kojem se naša vjera i tradicija brižno čuvaju, a Medžlis IZ-e Gradačac i njegovi imami veoma često su najuspješniji u poslovima u Islamskoj zajednici, posebno kada je u pitanju mektebska nastava. Mekteblije iz Gradačca u četiri protekle godine tri puta su bili najbolji na takmičenju na nivou Muftiluka tuzlanskog. Ovaj medžlis bilježi i brojne uspjehe na drugim poljima rada kao što je rad s mladima, briga o slabima i nemoćnima, unaprjeđenje vakufa i infrastrukture medžlisa.

Tokom ove posjete predstavnici Udruženja ilmije u Gradačcu upoznali su muftiju Fazlovića sa brojnim aktivnostima ovoga udruženja.

Muftija Fazlović i imami Medžlisa IZ-e Gradačac posjetili su i Behram-begovu medresu gdje su se susreli sa direktorom Ahmedom Hatunićem i njegovim saradnicima.