Hafiska dova glavnom imamu Medžlisa IZ-e Janja Omer-ef. Camiću proučena je u subotu 2. marta 2019. godine u Atik džamiji u Janji.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović je uručio diplomu hafiza Kur'ana Časnog Omer-ef., a u svome obraćanju je čestitao hafizu, njegovoj porodici i svim Janjarcima.

“Omer-ef. je čovjek koji emanet vjere nosi dostojanstveno, uz sva iskušenja koja je imao,“ kazao je reisu-l-ulema Kavazović, te je istakao da je naš spas kroz džemat i u džematu, a Božija pomoć neće doći izuzev kroz džemat. Pozvao je na činjenje dobrih djela, brigu o porodici, komšiluku i domovini.

Muhafiz Omer-ef. je Mirnes-ef. Spahić, profesor u Behram-begovoj medresi, kojem je ovo 33. kandidat kojeg je izveo u zvanje hafiza Časnog Kur'ana.
Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je istakao da je Omer-ef. čestit i vrijedan čovjek koji ima veliki ugled u Islamskoj zajednici i društvu, a posebno u Janji. Omer-ef. je u svojoj praksi pokazao da je jedan od najpriznatijih i najboljih mualima, posebno u domenu podučavanja djece Kur'anu.

Hafiz Omer-ef. Camić, sin Mevludina i r. Halide, rođen je 1972. godine u Bijeljini. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu, a potom i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. Bio je imam u džematima u Janji, Reutlingenu (Njemačka) i Čeliću.  Na mjesto glavnog imama Medžlisa IZ-e Janja i imama Atik džamije biva postavljen 2001. godine.

Hifz je počeo učiti 2014. godine, a učenje hatme pred komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u BiH završio je 28. januara 2019. godine. Hafiz Omer je u braku sa suprugom Sehvetom, a roditelji su dvije kćerke, hafize Fatime i Medine, i sina r. Ejjuba.

Prisutnima se u ime domaćina obratio imam Džedid džamije u Janji Kemal-ef. Gutić, a svečanosti su prisustvovali Ramiz Salkić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac, potpredsjednik Glavnog odbora Udruženja ilamijje Nesib-ef. Hadžić, hafizi, glavni imami, imami i brojni džematlije.