Sastanak džematskih koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Kladanj održan je 7. decembra 2021. godine.

Sastanku je prisustvovao glavni imam MIZ Kladanj Asim-ef. Esmić koji je ovom prilikom uručio zahvalnicu Medžlisa prof. Hati Čamdžić, istakavši njeno ogromno zalaganje u Zajednici. Pohvalio je rad, aktivnosti i zalaganje džematlijki u okviru Odjela za brak i porodicu Medžlisa.

Prisutnima su se obratile dr. Safija Malkić, voditeljica Odjela za brak i porodicu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i prof. Hasiba Saračević, koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog.

Hata Čamdžić, koordinatorica za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj izložila je glavne rezultate djelovanja Odjela na ovom području u proteklom periodu. Cilj je  afirmirati žene u našoj društvenoj zajednici prije svega kroz halku Kur'ana, edukacije, brojne projekte i druge aktivnosti Odjela, kazala je prof. Čamdžić.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim projektima i planovima, a koordinatorice su predstavile svoj rad i aktivnosti, nakon sastanka uslijedilo je druženje, uz prigodan program u prostorijama Medžlisa.

Isti dan, upriličena je i posjeta Amiri Kadrić, samohranoj majci u džematu Stupari. Amira je majka devetero djece, a trenutno s njom živi petero djece od kojih najmlađe ima šest godina. Njen suprug je umro 2020. godine i od tada se ona sama bori da djeci obezbijedi neophodne uslove za život i obrazovanje.

Dr. Safija Malkić prenijela je selame reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića i uručila je hediju Reisul-uleme Amiri, te uputila riječi podrške ovoj samohranoj majci. Pored toga, uručeni su prehrambeni i higijenski paketi i druge potrepštine, te  pokloni djeci.