Sportski susreti “25. novembar” odigrani su u subotu, 1. decembra 2018. godine, u Gradskoj dvorani u Lukavcu. Na susretima su učestvovale predstavnice 10 medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog, i to iz Gračanice, Gradačca, Janje, Kalesije, Kladnja, Srebrenika, Tuzle, Zvornika, Živinica i Lukavca kao domaćina.

Susreti su organizirani u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, te je zbog toga upriličen i čas historije kojeg je održala profesorica Maida Šutić.

Prisutnim djevojkama obratila se Hasiba Saračević, koordinatorica za brak i porodicu i ženski aktivizam Muftijstva tuzlanskog, a sportski dio vodila je Mediha Numanović-Buljubašić, profesorica tjelesnog odgoja u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Pobjednice susreta u odbojci su:
I mjesto: Medžlis Puračić
II mjesto: Medžlis Zvornik
III mjesto: Medžlis Tuzla

U stonom tenisu najuspješnije su bile:
I mjesto: Hava Malkić, MIZ Gračanica
II mjesto: Sumbila Zulić, MIZ Kalesija
II mjesto: Amina Gogić, MIZ Kladanj

Sportski susreti “25. novembar” je projekat sportsko-edukativnog karaktera kojeg je ove godine organizovala Mreža mladih i Odjel za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog zajedno s Medžlisom Islamske zajednice Puračić, čiji su koordinatori odjela za rad s mladima i odjela za brak i porodicu Tarik Aganović i Amina Karić, dali značajan doprinos u realizaciji ovog projekta. Projektom je koordinirao hafiz Abdullah-ef. Kapo, koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog.