U četvrtak, 23. novembra 2023. godine u prostorijama Medžlisa IZ Orašje upriličena je dodjela diploma povodom uspješnog završetka kursa sufare (učenja arapskog pisma) grupe sufare za odrasle. U ovom ciklusu 8 polaznika je došlo do kraja i završilo kurs arapskog pisma.

Na početku prisutnima se obratio njihov mentor glavni imam hfz. Redžo-ef. Sivić koji je govorio o važnosti učenja i proučavanja Kur'ana Časnog navodeći motivirajuće primjere iz Kur'ana i hadisa. Nakon toga dodijeljene su diplome svršenicima ovoga ciklusa te je uslijedilo druženje u divanhani Medžlisa.

– U posljednjih nekoliko godina skoro 50 odraslih je u sklopu Škole Kur'ana Medžlisa IZ Orašje naučilo arapsko (kur'ansko) pismo na što smo posebno ponosni. Raduje nas da se Kur'an uči u sve većem broju kuća u Orašju a ovoga puta poseban primjer su naše sugrađanke Katica Dominković i Hana Mandarić koje su nam se priključile i iskazale veliku želju i ljubav da nauče arapsko pismo. One su motivacija mnogima da se može postići ovaj uspjeh i da dragi Bog olakšava učenje Njegovoga govora svima onima koji se iskreno odluče na ovaj važan životni projekat. Zahvalni smo Allahu Uzvišenom na ovakvom uspjehu i druženju u nadi da će u budućnosti biti još polaznika u sklopu ovoga važnog projekta za sve nas, kazao je glavni imam hafiz Sivić.