U Muftijstvu tuzlanskom u četvrtak 13. oktobra ove godine Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, upričio je prijem za trojicu imama sa područja Muftijstva tuzlanskog koji su u ovoj godini ispraćeni u penziju. Prijem je upriličen za Bahriju-ef. Smajića, Dževad-ef. Numanovića i Rasim-ef. Pepića.

Ovaj susret je praksa da se imamima koji su radili na ovom području, nakon što završe svoj radni angažman i budu ispraćeni u penziju, upriliči prijem i u Muftijstvu tuzlanskom.

Muftija Fazlović je ovom prilikom istakao radost susretom sa penzionisanim imamima, ovim vrijednim povodom. Naglasio je važnost koju ima imamski poziv u plemenitoj misiji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Poručio je da je ovo naš skroman gest iskazivanja zahvalnosti vrijednim ljudima za obavljanje časne uloge imama, hatiba i muallima tokom njihovog radnog vijeka, za sve ono što su dali od sebe našem zajedništvu, Islamskoj zajednici, putem svojih džemata.

Prijemu su prisustvovali dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlasnkog, te Mustafa-ef. Gobeljić i Sedin-ef. Karić, glavni imami medžlisa Islamske zajednice Brčko i Živinice, u kojima su ovi novi umirovljenici proveli svoj imamski radni vijek.

{gallery}1410160{/gallery}