Medžlis Islamske zajednice Bijeljina, uz podršku Muftijstva tuzlanskog i Behram-begove medrese, organizira jubilarnu – XX Kurban-bajramsku akademiju.

XX Kurban-bajramska akademija održat će se 30. juna 2023. godine u Centru za kulturu „Semberija“ u Bijeljini, s početkom u 20,00 sati.

Alademiji će prisustvovati muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, članovi Muftijstva tuzlanskog, glavni imami, predstavnici društvenog i političkog života s područja Podrinja i Tuzlanskog kantona.

Prva Kurban bajramska akademija održana je u februaru 2002. godine na inicijativu muftije tuzlanskog dr. Vahid-ef. Fazlovića, tadašnjeg direktora Behram-begove medrese. Cjelokupan program prve Akademije izveli su učenici Behram-begove medrese u pratnji profesora.

Bila su to teška vremena obnove vjerskog i društvenog života Bošnjaka na njihovim devastiranim ognjištima u Bijeljini. Održavanje Kurban-bajramske akademije značilo je veliku podršku Bošnjacima Bijeljine i Ugljevika, ali i značajan podstrek za sve kasnije aktivnosti i projekte.

Program XX Kurban-bajramske akademije izvest će hor i orkestar Behram-begove medrese, hor i orkestar „Atik“ Medžlisa IZ Bijeljina, te polaznici mekteba za predškolski uzrast MIZ Bijeljina.