Dana 9.1.2014. godine muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u pratnji sekretara Muftijstva Muamer-ef. Zukića, posjetio je Biblioteku Behram beg i Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama (CROPS) u Smolućoj.

Muftija se u Biblioteci sastao s direktoricom Elmedinom Četin. U razgovoru je istaknuta potreba za unaprjeđenjem rada Biblioteke, proširivanjem aktivnosti koje bi ova ustanova organizirala, te poboljšanjem uvjeta za redovne aktivnosti, prije svih, obradu orijentalne zbirke. Posebno je istaknuto da u planovima za naredni period moraju biti obuhvaćeni programi i aktivnosti koje bi promovirale biblioteku, njenu misiju i povećale broj njenih korisnika.

biblioteka 140

Muftija se u CROPS-u u Smolućoj sastao s direktorom ove ustanove Nerminom Mujkanovićem. U ugodnom razgovoru prezentiran je rad ove ustanove i njeni planovi za narednu godinu. Pohvaljen je rad Centra i sve što je postignuto u organizaciji poslova i finansjjskom stabiliziranju Ustanove, njenoj promociji u društvu i institucijama. Na kraju ovog susreta, zajednički je istaknuta važnost Centra za misiju Islamske zajednice i za društvo u cjelini.

crops 140