Muftija Tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u petak 9. novembra 2018. godine, u pratnji rukovodiica Službe za vjerske poslove i obrazovanje Sead-ef. Seljubac, posjetio je Medžlis IZ-e Gornja Tuzla.

U Hadži Iskenderovoj (Čaršijskoj) džamiji muftija Fazlović je održao hutbu u kojoj je govorio o Muhammedu s.a.v.s, našem dragom Poslaniku kojeg je Uzvišeni Gospodar poslao iz Svoje velike Milosti prema ljudima.
Poslije džuma-namaza Muftija je obišao vakufski objekat „Čaršimahala“, koji je u izgradnji i čiji se završetak očekuje već naredne godine. U objektu će biti sjedište medžlisa, te niz prostora namijenjenih odgojno-edukativnom radu.

Vakifi, imami, članovi Izvršnog odbora, predstavnici Mjesne zajednice i džematlije su, tokom susreta s muftijom Fazlovićem, govorili o dosadašnjim radovima, kao i obimu posla koji je potrebno uraditi kako bi ovaj objekat bio u potpunosti završen. Istakli su njegovu važnost za vjerski i kulturni život oko 3.000 mještana Gornje Tuzle, mjesta koje je nekada imalo i medresu, a danas ga krasi pet džamija, kao i nekoliko drugih vakufskih objekata.

Muftija Fazlović im je čestitao na predanom i odlučnom radu koji će obezbijediti još bolje uslove za duhovno i kulturno napredovanje ovih ali i budućih generacija. Posebno je naglasio važnost brige o djeci i mladima, čemu ovaj medžlis posvećuje posebnu pažnju, a za njih su i u novom objektu planirani edukavatni prostori kao što je biblioteka, čitaonica isl. Muftija je kazao da će Muftijstvo tuzlansko i u narednom periodu istrajno podržavati razvoj Medžlisa IZ-e Gornja Tuzla.