Organizacioni odbor je konstatirao da je najavljen dolazak 85 državnih delegacija i 700 novinara

Dana 7. jula 2015. godine u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari u Potočarima održana je posljednja sjednica Organizacionog odbora za pripremanje ceremonija i programa obilježavanje 11. jula 1995. i 20. godišnjice Genocida nad Bošnjacima zaštićene zone Ujedinjenih naroda Srebrenica.

Zaključeno je da je sve spremno za obilježavanje godišnjice i klanjanje dženaze za 135 novoidentificiranih žrtava Genocida.

Organizacioni odbor je konstatirao da je najavljen dolazak 85 državnih delegacija i 700 novinara, te je poželio dobrodošlicu i svim drugima koji žele doći na obilježavanje 20. godišnjice Genocida.

Ovom prilikom članovima odbora obratio se i Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzanski. Istakao je da je Organizacioni odbor u prethodnom periodu radio jako dobro i da je to danas potvrđeno. Istakao je da je posebno važno da ove godine dženaza i komemoracija proteknu dostojanstveno, jer se obavljaju u mjesecu ramazanu. Ramazanski dani ne pozivaju samo na odricanje od jela i pića, nego i na mir i sklad, dobru saradnju i samodisciplinu, te je pozvao da svi tome dostojanstvu 11. jula doprinesemo.