Predavanje za Bošnjakinje s područja medžlisa Srebrenica i Bratunac održano je u petak, 31. marta 2023. godine, u Srebrenici. Predavanje je održala Azra Fazlović, profesorica u Behram-begovoj medresi.

Na početku je profesorica Fazlović proučila ajete sure El-Kehf te je govorila o odlikama dana petka. Pohvalila je aktivnosti koje Bošnjakinje imaju u Srebrenici i Bratuncu posebno istakavši predanost u odgoju i obrazovanju njihove djece te istrajnost u čuvanju sjećanja na žrtve Genocida.

Profesorica Fazlović je govorila o ramazanskim fadiletima sa kojima dolaze značajne promjene u individualnom i porodičnom životu. Ukazala je na blagodati našeg okupljanja u džamijama zbog obavljanja ibadeta i ljepotu koju vjernik tada osjeća. Istakla je važnost učenja Kur'ana i činjena dobrih djela te vrijednost ramazanske porodične atmosfere.

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ovog ramazna je odredio profesorice Azru Fazlović i Hasibu Saračević kao vaize na području Muftiluka tuzlanskog te su one angažirane u realizaciji ramazanskog plana obilazaka džemata. Muftijstvo tuzlansko svake godine angažira jedan broj profesorica Behram-begove medrese, a medžlisi angažiraju muallime i profesorice islamske vjeronauke koje tokom ramazana održe veliki broj predavanja za žene u džematima na području Muftiluka tuzlanskog.