U subotu i nedjelju, 25. i 26. februara 2023. godine održane su sjednice skupština u jedanaest medžlisa na području Muftiluka tuzlanskog: Bijeljina, Bratunac, Brčko, Janja, Kalesija, Kladanj, Modriča, Puračić, Srebrenik, Teočak i Zvornik.

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović je u subotu prisustvovao sjednici Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Puračić.

Muftija Fazlović je tom prilikom pohvalio rezultate koje je ovaj medžlis postigao u protekloj godini a koji su prezentirani na sjednici. Naglasio je važnost skupština u našm medžlisima te doprinos svakog pojedinca na jačanju džamata i Islamske zajednice.

„Džemat je naše veliko dobro, posebno jasno definiran i profiliran džemat kako je to u našoj Islamskoj zajednici. Hvala Bogu da imamo naše džemate kako bismo sačuvali naš narod na okupu, i ovdje u Bosni i Hercegovini ali i izvan naše domovine. Na tom polju mnogo rade naši imami ali i one džematlije koje žele da od sebe daju više za opće dobro, društvo, zajednicu. Džemat počiva na vjeri, svijesti i međusobnom razumijevanju. Važna nam je i svaka druga forma organiziranja Bošnjaka. Ima značajnih pokazatelja koji nam ulijevaju snagu i nadu da mi možemo o sebi brinuti, uz Allahovu, dželle šanuhu, pomoć”, kazao je muftija Fazlović.

Muftija Fazlović je o radu MIZ Puračić razgovarao s glavnim imamom Zijad-ef. Vehabovićem, predsjednikom Šemsudinom Smajlovićem i članovima Izvršnog odbora. Izrazio je očekivanje da će ovaj medžlis nastaviti s postizanjem dobrih rezultata na svim poljima rada.

Isti dan, muftija Fazlović je obišao mektebe Lukavac grad i Modrac na području Medžlisa IZ Puračić. Pohvalio je vrijedan rad imama a polaznicima mektepske pouke je poželio mnogo uspjeha te da budu na ponos svojim roditeljima i domovini.

Muftija je obišao i Islamski centar i džamiju u Lukavcu te je informiran o radovima koji se trenutno obavljaju na ovom objektu u izgradnji.