U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, na poligonu OŠ Sapna, 24. maja priređena je tradicionalna predramazanska akademija.

Program je bio ispunjen učenjem Kur'ana, ilahija, kasida i recitovanjem prigodnih tekstova.

Za prelijep predramazanski program, pobrinuli su se Hor Medžlisa Islamske zajednice Zvornik, VIS Merak Sapna, te polaznici Dnevnog centra za djecu EMMAUS Zvornik.

Prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Zvornik Haris-ef. Mustajbašić poželivši svima hairli i berićetne dolazeće mubarek ramazanske dane.

Predramazansko druženje u Gradačcu

U utorak, 23. maja 2017. godine u organizaciji BZK Preporod Gradačac i Medžlisa Islamske zajednice Gradačac organizirano je tradicionalno predramazansko druženje u prostorijama Preporoda.
U programu su učestvovali: mekteb džemata Husejnija, ženski ansambl KUD “Gradačac” i MSŠ “Hasan Kikić”. Program se sastojao od izvođenja ilahija, sevdalinki, modne revije islamske nošnje i govora o važnosti posta i mjeseca ramazana. U nedjelju, 21. 05. 2017. godine džemat Husein-kapetana Gradaščevića organizirao je predramazansku ekskurziju u Banja Luku, Jajce i Travnik. Cilj ovog putovanja bio je upoznavanje ljepota naše domovine.gradacac 2017

Tribina o postu u Kalesiji

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Kalesija i Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija, 19. maja je održana predramazanska tribina “Odgojna dimenzija posta”. O postu kao najboljem sredstvu ljudskog uspravljanja ka duhovnosti i društvu meleka govorio je mr. hfz. Edin-ef. Dedić.

Nakon akšam-namaza, u prostorijama Medžlisa IZ Kalesija (Divanhana) upriličeno je druženje svih onih koji su bili zainteresovani da poslušaju predavanje hfz. Edina Dedića.

Prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Enver-ef. Alić, koji je u kratkim crtama predstavio svog nekadašnjeg učenika, a potom je hafiz Edin-ef. Dedić održao predavanje o postu. U svom polusatnom govoru hafiz Dedić je govorio o smislu samog posta, njegovim ciljevima, kao i o njegovoj duhovnoj dimenziji.