Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je utorak, 23. maja 2023. godine, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Zvornik hafiza Izet-ef. Salkanovića, predsjednika Izvršnog odbora Mustafu-ef. Muharemovića i sekretara medžlisa Osman-ef. Halilovića.

Razgovarano je o završnim pripremama za obavljanje dvadeset i pete kolektivne dženaze i ukopa ubijenih Zvorničana. Dženaza za četiri žrtve zločina počinjenih u Zvorniku bit će obavljena u četvrtak, 1. juna 2023. godine, u Memorijalnom centru i šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji. Od početka maja na području Zvornika prigodnim programima obilježava se trideset i prva godišnjica od počinjenih zločina nad Bošnjacima ovog kraja.

Razgovarano je i o pripremama za ovogodišnje održavanje Kulturno-vjerske manifestacije „Dani Hasana Kaimije“. Ova prepoznatljiva manifestacija se već dvadeset godina održava u mjesecu junu u Zvorniku te drugim gradovima Podrinja i sjeveroistočne Bosne. Sadrži veliki broj događaja kao što su predavanja, tribine, izložbe, promocije knjiga, književne večeri i drugi programi.

Ovom prijemu su prisustvovali dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje i Amina Đulović, stručni saradnik Muftijstva tuzlanskog.