U četvrtak 8. oktobra 2021. godinu Centru za mlade u Tuzli Biblioteka “Behram-beg”, Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Institut za društvena i religijska istraživanja, povodom obilježavanja rođenja poslanika Muhammeda, a.s., te povodom obilježavanja oktobra – Mjeseca knjige, organizirali su promociju knjige “El-Muhtar-li-l-fetva” klasičnog djela iz hanefijskog mezheba. Knjigu je preveo Jusuf Džafić, uposlenik Biblioteke “Behram-beg”.

Autor knjige je Abdullah ibn Mevdud el-Mevsili (1203-1284), irački hanefijski učenjak i profesor na Ebu Hanifinoj medresi u Bagdadu. Osim prevodioca, na promociji su govorili Asmir-ef. Bekrić, imam u džematu Maoča (MIZ Brčko) i Hamdija Islamović, imam u džematu Golaći (MIZ Gračanica). Profesori Džafić, Bekrić i Islamović su svršenici šerijatskog prava na Univerzitetu El-Azhar.

U ime organizatora prisutnim se obratio Admr Muratović, direktor Biblioteke “Behram-beg” koja je i izdavač promovirane knjige. Promociju je moderirao Emir Šečić, sekretar Instituta za društvena i religijska istraživanja.