U okviru manifestacije Dani Hasana Kaimije, u Behram-begovoj medresi je u srijedu, 12. juna 2019. godine održana promocija djela Leksikon bošnjačke uleme, koje je nastalo kao rezultat dugogodišnjeg projekta Gazi Husrev-begove biblioteke, a u realizaciji autora Ahmeda Mehmedovića.
Promotori su bili mr. Osman Lavić, direktor Gazi Husrev-begove biblioteke, dr. Ševko Sulejmanović, direktor Instituta za društvena i religijska istraživanja u Tuzli i autor Ahmed Mehmedović.

Leksikon bošnjačke uleme je objedinio imena, biografije i bibliografije Bošnjaka koji su u svome vremenu i prostoru ostvarili vidljiv naučni, kulturni, vjerski ili bilo koji drugi uspjeh. Djelo obuhvata biografije bošnjačkih alima, učenjaka od 16. do 21. stoljeća koji su dali značajan doprinos na raznim poljima djelovanja, kao što su: književnost, historija, lingvistika, filozofija, pravo, matematika i astronomija, zatim nosioce značajnih pozicija u društvu: reisu-l-uleme, muftije, istaknute kadije, muderrise, vakife, kaligrafe, državnike, vojskovođe, vjerske reformatore, prosvjetne radnike, šejhove, kurra-hafize, poznate vaize i istaknute imame.

Promociji su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Ramiz Salkić, alimi, glavni imami, imami, direktori ustanova i brojni gosti.

Manifestacija Dani Kasana Kaimije 2019., čiji su organizatori Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Zvornik, održava se od 6. do 16. juna u Zvorniku, Tuzli, Janji i Sapni.