U ponedjeljak 13. 7. 2020. godine JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” u Tuzli i Medžlis Islamske zajednice Tuzla, uz podršku Aktiva vjeroučitelja Tuzla,  u ljetnoj bašti Biblioteke organizovali su promociju knjige Vrijeme leti ja sam pilot – Zbirka dječijih literarnih i likovnih radova „Djeca Srebrenice”.

Promocija je počela numerom ”Srebrenički inferno” koju je izveo šestogodišnjak Omer Karasalihović. O knjizi su veoma emotivno govorile Begija Smajić, profesorica matematike i fizike – urednica zbirke i Meliha Herić, profesorica bosanskog jezika – urednica i priređivač zbirke. Dijelove iz knjige čitale su učenice Sumeja Mandžić i Zejneb Malkić, auotorice nekoliko tekstova objavljenih u zbirci. U pisanju tekstova od kojih je satkana zbirka učestvovalo je 25 djece, uzrasta od 10 do 16 godina.

Promociju je moderirao bibliotekar Jusuf Džafić, a u ime domaćina prisutnima se obratio direktor Biblioteke Admir Muratović.

Izdavač Zbirke je BMG Bosanska medijska grupa u saradnji sa ”Djeca Srebrenice – Nove generacije”, a suizdavač je UG ”Srebreničke majke”.