Hafiska dova Abdulah-ef. Okanoviću, tuzlanskom imamu Bijele džamije u Slavinovićima, proučena je u nedjelju, 16. juna 2019. godine.

Abdulah-ef. Okanović je položio hifz pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 26. aprila ove godine. Njegov muhafiz je Mirnes-ef. Spahić, profesor kiraeta u Behram-begovoj medresi. Šesti je hafiz među imamima Medžlisa IZ-e Tuzla.

Hafiskoj dovi su prisustvovali izaslanik reisu-l-uleme hafiz prof. dr. Dževad Šošić, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik IO Medžlisa Tuzla prof. dr. Amir Karić, direktor Behram-begove medrese u Tuzli Ahmed-ef. Hatunić, glavni imami, hafizi, imami, muderrisi, vakifi, članovi porodice i rodbina novog hafiza, kao i veliki broj džematlija i gostiju.

Ovim svečanim povodom prigodnim riječima i čestitkama obratili su se muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Diplomu hafiza Kur'ana Časnog hafizu Okanoviću uručio je izaslanik reisu-l-uleme hafiz prof. dr. Dževad Šošić, koji je u svome obraćanju istakao posebnu radost što je novi hafiz naučio Kur'an napamet kao aktivni imam i time pokazao da se pored svih imamskih, muallimskih i hatibskih obaveza može naći vremena i prostora da se nauči Kur'an napamet.

Hafiz Abdulah-ef. Okanović je rođen u Diviču kod Zvornika 24. septembra 1990. godine, od oca r. Omera i majke Fatime. Mektebsku nastavu je pohađao u mektebu Bijele džamije u Slavinovićima pred muallimom Ismet-ef. Avdibašićem. U Behram-begovu medresu u Tuzli se upisuje 2005.  godine, a 2009. godin upisuje se na Fakultet Islamskih nauka u Sarajevu na kojem je diplomirao 2013. godine. U periodu od 2010. do 2013. god. bio je imam Sarač Ismailove džamije u Sarajevu, a od 2014. do danas radi kao imam, hatib i muallim u džematu Bijele džamije u Slavinovićima, MIZ Tuzla. Trenutno je student na postdiplomskom studiju FIN-a u Sarajevu. Oženjen je Mihreta-hanumom i roditelji su dvoje djece.