Drugi dio manifestacije „Ramazan u Bosni“, koju su organizovali Muftijstvo tuzlansko, Medžlis Islamske zajednice Tuzla i Behram-begova medresa u Tuzli, održan je od 15. do 17. juna ove godine.

U četvratka 15. juna je učestvovao hor Medžlisa Islamske zajednice Tuzla Gazi Turali-beg, a Mustafa Širbić se predstavio recitirajući poeziju. Dr. Mensur-ef. Husić, pomoćnik direktora Behram-begove medrese, je govorio o ramazanskim ibadetima koji doprinose našoj duhovnoj pobjedi, a pobjednički duh mjeseca ramazana manifestira se i u izraženoj solidarnosti i zajedništvu.

Recitatorsko-literarna i horska sekcija Behram-begove medrese u Tuzli i Hor „Preporod“ iz Ilijaša nastupili su u petak 16. juna. Predavač je bio Safet-ef. Karahmetović, glavni imam za medžlise Bosanski Šamac, Odžak i Modriča, koji je govorio o džennetskim blagodatima mjeseca ramazana, njegovim mnogobrojnim darovima. Program je, ovu i narednu noć, zbog kiše i hladnoće održan u Džmiji Kralj Abdullah u Tuzli.

ramazan u bosni II dio

Manifestacija „Ramazan u Bosni“ je završena nastupom Hora „Mošus“iz Brčkog i interpretatora Enesa Ukića. Predavač je bio mr. Muamer-ef. Hasanbašić, imam u tuzlanskom džematu Ševar, koji je govorio o odgojnim metodama Poslanika s.a.v.s.

Prisutnima se na kraju programa obratio glavni imam Medžlisa IZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Tokom šest dana koliko je trajala manifestacija „Ramazan u Bosni“ učešće je uzelo više od 50 predavača, učača, umjetnika i interpretatora. Moderator je bio Esmir-ef. Hasanović.

ramazan u bosni II dio2

ramazan u bosni II dio1