U nedjelju 24. januara 2021. poslije akšam-namaza u džematu Donja Lukavica, MIZ Živinice, upriličena je svečanost povodom završetka učenja arapskog pisma (sufare) za dvadeset i pet polaznika mektebske pouke. Dvadest polaznika su učenici drugog nivoa mektebske pouke, a pet polaznika su učenici po posebnom planu i programu za stariji uzrast.

Svečanost je upriličena za polaznike mekteba i za najuže članove njihove porodice pridržavajući se svih epidemioloških mjera. Na samom početku svečanosti u svojstvu domaćina prisutnima se obratio imam domaćin Samir-ef. Krbuljić. On je u svom obraćanju govorio o specifičnosti ovih polaznika mektebske pouke koji su za kratko vrijeme ostvarili odličan rezultat.

Ovoj svečanosti su prisustvovali glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Živinice Sedin-ef. Karić, predsjednik Izvršnog odbora MIZ Živinice Fehim Šljivić i Suad-ef. Delić.

Glavni imam MIZ Živinice Sedin-ef. Karić u svom govoru je čestitao svim svršenicima, njihovim roditeljima, Samir-ef. te džemtskom odboru i džematlijama ovog džemata na dobrom i predanom radu koji je rezultirao odličnim uspjesima.

Džematski odbor je svim svršenicima pripremio određene hedije koje je uručio predsjednik Izvršnog odbora MIZ Živinice Fehim Šljivić.

Ovu noć, učenjem Kur’ana i ilahija su uljepšali Suad- ef. Delić i džematski mektebski hor.