Promocija knjige „Gluho doba“ autorice Hasibe Saračević, prof., održana je u sali Medžlisa IZ-e Zvornik u subotu, 27. januara u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa IZ-e Zvornik.

Knjiga Gluho doba, predstavlja drugo djelo Hasibe Saračević, koja je ranije izdala zbirku priča i pjesama “Kapi rose” koja je uglavnom posvećena djeci. Knjiga „Gluho doba“ govori o svemu što nas okružuje, dužnostima u zajednici, šta uraditi na sprječavanju svega onoga što uništava našu mladost, ličnost i našu djecu. Autorica naglašava da se kroz knjigu “Gluho doba” posebno osvrnula na omasovljenje zla u smislu alkoholizma, psovke i svega onoga što nas okružuje i u suštini sužava naš prostor tako da osobe koje žele da šire pozitivne vrijednosti, zapravo nemaju prostora.
Promociju su uljepšale i gošće iz Lukavca Admira Delagić-Pezo i Mirela Malkić učenjem ilahija i kasida.
Ispred organizatora Asocijacije žena MIZ Zvornik prisutne je poselamila Elma Mustajbašić, koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam pri Medžlisu IZ-e Zvornik. Promocija je privukla veliki broj zainteresovanih za knjigu, a nakon promocije uslijedilo je zajedničko druženje.