U utorak 2. marta i četvrtak 4. marta 2021. godine Biblioteku “Behram-beg” posjetile su učenice I razreda Behram-begove medrese, zajedno sa svojom odgajateljicom Ehlimanom Suljić. S historijatom, bibliotečkim fondom i aktivnostima Biblioteke goste je upoznao bibliotekar Jusuf Džafić. Nakon toga učenice su se kratko družile sa bibliotekarima koji su im uručili besplatne članske karte za sve usluge Biblioteke za prvu godinu, u želji i nadi da će postati aktivni članovi u narednom periodu. Dio novih članova je iskoristio šansu te je odmah podigao knjige po vlastitom izboru, ali i uz preporuku bibliotekara.

Tokom ove posjete profesorica Ehlimana Suljić je bila i na prijemu kod direktora Admira Muratovića, razmijenjena su iskustva i ponuđeno nekoliko konstruktivnih prijedloga za nastavak saradnje.

Biblioteka “Behram-beg” je prije početka pandemije korona virusa redovno primala organizirane posjete iz škola. Svim učenicima smo poklanjali besplatnu članarinu za prvu godinu, s ciljem da se knjige približe mladoj populaciji.