Medresa Aziz Bajraktar iz Istanbula je bratska škola Behram-begove medrese u Tuzli.

Učenici i profesori Medrese Aziz Bajraktar iz istanbulske općine Sancak Tepe posjetili su 7. maja ove godine Muftijstvo tuzlansko. S gostima iz Turske susreo se Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski.

Medresa Aziz Bajraktar iz Istanbula je bratska škola Behram-begove medrese u Tuzli.

Na početku susreta Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese u Tuzli, upoznao je muftiju Fazlovića sa dosadašnjim zajedničkim aktivnostima ove dvije medrese, te budućim planovima.

Hajrullah Bidgin, profesor medrese Aziz Bajraktar, iskazao je zahvalnost i zadovoljstvo zbog realizacije ove posjete. Informirao je da će u mjesecu junu iz nekoliko medresa iz Turske i Bosne i Hercegovine grupa učenika i profesora boraviti na umri, posjećujući Mekku i Medinu.

Muftija Fazlović je u svome obraćanju iskazao zahvalnost za današnju posjetu, naglasivši važnost čvrste saradnje ove dvije škole. Obradovan je ovim lijepim vijestima o zajedničkoj umri učenika medresa. Istakao je veliku vrijednost uspostavljanja prijateljskih veza među mladim ljudima, što će u budućnosti, ako Bog da, dati nemjerljive rezultate u obnavljanju i učvršćivanju veza dvaju bratskih naroda.

{gallery}0805150{/gallery}