Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je u subotu 31. augusta 2019. godine svečanoj akademiji koju je povodom Nove 1441. hidžretske godine organizovao Medžlis Islamske zajednice Zvornik.

Muftija Fazlović čestitao je prisutnima nastupanje Nove hidžretske godine, te je istakao da je sve što je vezano za našeg Poslanika, a.s., živo.

“Stope Muhammeda, a.s., koje su utisnute u pijesku na stotinama kilometara dugom putu od Mekke do Medine, nikada nisu zametene. Vrijeme nije faktor koji briše univerzalne, islamske vrijednosti. Zato smo najsigurniji kada slijedimo stope Muhammeda, a.s. Bilo je mnogo velikana u prošlosti ali nikada niko kao Muhammed, a.s., nije ostao sa svojim putem toliko osvijetljenim kroz sva stoljeća koja su prošla. Zato se ponosimo svojom vjerom, u Allah, dž.š., čvrsto vjerujemo i vraćamo se našem imanu. Kroz naše ibadete ali i kada se okupimo, kao što je to danas, koristimo prilike da učvrstimo svoj iman i da i mi učvrstimo naše stope na Muhammedovom, a.s., putu,” kazao je muftija Fazlović.

Ovoj svečanosti prisustvovali su najodgovorniji ljudi MIZ Zvornik ali i glavni imami iz medžlisa u Podrinju i brojni džematlije. U programu su učestvovali “VIS” Merak iz Sapne, Hor MIZ Zvornik, te polaznici Dnevnog centra za djecu EMMAUS iz Zvornika.