Razgovarano o zajedničkim aktivnostima i intenziviranju saradnje Preporoda i Islamske zajednice u BiH na području Muftijstva tuzlanskog

U ponedjeljak 3.11.2014. u Tuzli su se susreli muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i delegacija Bošnjačke zajednice kulture Preporod Bosne i Hercegovine.

Delegaciju Preporoda činili su dr. Senadin Lavić, predsjednik BZK Preporod u Sarajevu, i Azra Gazibegović, predsjednica Zajednice općinskih društava Preporoda Tuzlanskog kantona, kao i drugi članovi Društva.

Razgovarano je o zajedničkim aktivnostima i intenziviranju saradnje Preporoda i Islamske zajednice u BiH na području Muftijstva tuzlanskog, posebno na polju afirmiranja nacionalnih vrijednosti Bošnjaka.

Prof. Lavić je predstavio planove Preporoda na ovom području, a govorio je i o izboru predsjednika društva u Tuzli, pronalaženju adekvatnih prostorija u ovome gradu i dr. Istakao je i važnost saradnje Preporoda i Islamske zajednice u BiH.

Muftija Fazlović je naglasio važnost Preporoda za naš narod i iskazao spremnost za razvijanje dobre saradnje ovog društva i Muftijstva tuzlanskog.