Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je u srijedu, 21. decembra 2022. godine, pobjednike literarnog konkursa koje je Muftijstvo tuzlansko raspisalo povodom obilježavanja 12. rebiul-evvela, rođenja poslanika Muhammeda, alejhis selam, i pobjednike konkursa za najbolju digitalnu fotografiju polaznika mektepske pouke.

Muftija Fazlović je čestitao pobjednicima i pozvao ih da nastave vrijedno učiti o svome poslaniku Muhammedu, alejhi selam. Naglasio je da neće pogriješiti niko ko posluša savjete Muhammeda, alejhi selam, koji je milost svim svjetovima a njegovi savjeti su istina. Istakao je važnost vrijednog rada na mektepskoj pouci jer je mekteb garancija naše duhovnosti.

Najbolje radove na literarnom konkursu za učenike osnovnih i srednjih škola napisali su: Anida Halilović, Adna Omerović, Elma Tursunović, Azra Imamović, Admira Handžić i Medina Hatunić.

Nagrađeni su i autori najboljih fotografija, polaznici mektepske pouke: Lejla Hasić, Emina Delić, Ajdin Baturić, Amina Selimović i Sajra Delić.

Prijemu su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić i stručna saradnica Amina Đulović.