Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona je 21. decembra 2023. godine, u saradnji s Ministrastvom obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, realizirao  je svečanu akademiju za učenike koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima u školskoj 2022/23. godini.  

Učenici koji su ostvarili zapažene rezultate u protekloj školskoj godini nagrađeni su u tri kategorije: Bronzana plaketa, Srebrena plaketa i Zlatna plaketa.

Među nagrađenima su bili i učenici koji su postigli zapažene rezultate iz Islamske vjeronauke na kantonalnom, državnom i međunarodnom takmičenju.

Plakete su dodijeljene učenicima Osnovne škole „Kalesija“, koji su postigli najbolje rezultate u prošloj godini iz predmeta Islamska vjeronauka: Bronzana plaketa Nadiri Subašić za prvo mjesto na Kantonalnom takmičenju iz Islamske vjeronauke u kategoriji IX razreda, Srebrena plaketa Lejli Sinanović za drugo mjesto na Državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke u kategoriji IX razreda i Bronzana, Srebrena i Zlatna plaketa Zekerijji Jahji Salihoviću za prvo mjesto na Kantonalnom, Državnom i Međunarodnom takmičenju iz Islamske vjeronauke u kategoriji VIII razreda.