U prostorijama Media centra Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u subotu 8. januara 2022. godine uručeni su certifikati polaznicima prve edukacije u okviru Akademije savremenog komuniciranja.

Riječ je o edukaciji započetoj 8. oktobra 2021. godine, te realiziranoj prema programu koji je izrađen pod okriljem Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice.

Primarno je namijenjena za polaznike koji su uposlenici Islamske zajednice ili blisko sarađuju sa njenim institucijama u medijskim poslovima, a nemaju formalno medijsko obrazovanje. S područja Muftiluka tuzlanskog ovoj edukaciji je prisustvovao Tarik-ef. Aganović, imam Medžlisa Islamske zajednice Puračić.

Polaznici su tokom realizacije programa imali priliku učiti od eminentnih univerzitetskih profesora sa fakulteta iz Sarajeva i Tuzle, te istaknutih novinara i medijskih radnika.

Ovi predavači su, uz izlaganje teorijskog dijela, u svojstvu mentora pratili izradu praktičnih radova polaznika.

Neposredno prije dodjele certifikata prezentovani su praktični radovi koje su polaznici i mentori komentirali, te uputili konstruktivne sugestije.

Tom prilikom su Adnan Rondić, Emira Musa i Senada Tahirović govorili o iskustvima rada sa kandidatima, uz isticanje njihovih potencijala i savjeta kako ih unaprijediti.

Uz čestitke na predanom pohađanju programa i kvalitetno pripremljenim završnim radovima, prisutnima su se obratili Ibrahim Begović, direktor Centra za obuku kadrova Rijaseta IZ; Amir Sakić, direktor Media centra i Nedim Hrbat, direktor programa.

Današnjom prezentacijom radova i dodjelom certifikata 12 polaznika je uspješno završilo edukaciju “Mediji i savremeno komuniciranje“ u okviru Akademije savremenog komuniciranja.