Tokom mjeseca februara 2018. godine održane su godišnje sjednice skupština medžlisa Muftiluka tuzlanskog. Na tim sjednicama razmatrani su izvještaji o radu i završni računi medžlisa za 2017. godinu, te planovi rada i  budžeti za 2018. godinu.

Sjednice skupština medžlisa su održane uspješno, te su usvojeni najvažniji dokumenti koji predstavljaju godišnje okvire rada medžlisa i džemata. Članovi skupština su, svojim radom na sjednicama, pokazali visok stepen odgovornosti prema poslovima i misiji Islamske zajednice.
Iz materijala, koji su razmatrani na održanim sjednicama, vidljiv je značajan razvoj medžlisa u vjerskim, administrativnim i finansijskim poslovima. U ovim prilikama otvorena su i pitanja unaprjeđenja onih segmenata rada medžlisa i džemata gdje ima prostora za napredak.
Na sjednicama skupština medžlisa prisustovali su pomoćnici Muftije tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac i Muamer-ef. Zukić, sekretar i šef računovodstva Muftijstva Muhamed Hasanspahić i Samir Buljubašić, kao i glavni imami i predsjednici Izvršnih odbora medžlisa.

1/3