U organizaciji Behram-begove medrese i Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, u petak 16. decembra održan je mevlud za žene.

Mevlud je u džamiji Behram-begove medrese započeo učenjem odlomka iz Kur'ana Časnog, a potom je uslijedio sadržajan mevludski program, koji su pripremile učenice Behram-begove medrese uz pomoć profesorica ove škole.

O značaju mevluda i Poslanika, s.a.v.s., u životima muslimana govorila je prof. Mejra Numanović.

“Muhammed, s.a.v.s., i u odgoju, kao i u svakom drugom aspektu života, bio je umjeren i slijedio je srednji put. Svu svoju djecu i unučad jako je volio i trudio se da oni osjete tu njegovu ljubav. Bio je posebno milostiv prema djeci. Ono što bi htio objasniti ljudima, Poslanik s.a.v.s., prije svega bi predstavio svojim primjerom, a onda je riječima tumačio ono što bi ljudi već primijetili u njegovom ponašanju. Nastojimo i mi, majke, da ličnim primjerom budemo uzor našoj djeci i da to bude osnovna metoda u odgoju naše djece,” kazala je prof. Numanović.

U okviru ovog programa upriličena je prodajna izložba ručnih radova Nasihe Smajlović, Minele Rakovac, kaligrafski i likovni radovi učenika i učenica Behram-begove medrese, kao i drugi sadržaji humanitarnog karaktera. 

{gallery}1712161{/gallery}