U četvrtak, 26. augusta 2021. godine u Šehidskoj džamiji u Petrovicama, Medžlis Islamske zajednice Tuzla, povodom četiri godine od otvorenja džamije održana je manifestacija “Večer ilahija i kasida”.

Na manifestaciji učešće su uzeli: Hor Safir – Tupkovići, Hor Medina – D. Obodnica, Hor Misbah – G. Bašigovci, Hor Zemzem – Malešići, Mektebski hor D. Bašigovci, Hor Šehidske džamije, Adnan Oručević, Amila Hankušić i specijalni gost Ibrahim Bilčević.

Uvodno ašare proučio je Ibrahim Bilčević, a riječi dobrodošlice prisutnima uputio je imam Šehidske džamije Eldin-ef. Mehmedović koji je govorio o četverogodišnjem radu i djelovanju ovog džemata.

Svečanosti je prisustvovao izaslanik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednica Tuzla hfz. dr. Edin-ef. Peštalić, a tokom svečanosti je upriličen i vatromet.

Premijerno je predstavljena ilahija Hora Šehidske džamije “Zašto suza u mom oku” za koju u narednom periodu slijedi snimanje spota. Ovo je druga ilahija Hora Šehidske dažmije koja je studijski snimljena u aranžmanu profesora Edina Fazlića. Također, premijerno je izvedena i ilahija “Šehidi” autora Ahmeta Hankušića a u izvedbi Amile Hankušić.

Skup su podržali OFF-SET d.o.o. Tuzla, MFS-Emmaus, Ćađoprevoz d.o.o., Enes Memić i profesor Edin Fazlić, kojima su uručene zahvalnice za podršku u radu Šehidske džamije.

Nakon programa uslijedilo je svečano otvaranje igraonice na mahfilu džamije. Prostorija koja je služila kao ostava je preuređena u modernu i sadržajnu igraonicu koja će olakšati muallimski rad u mektebu. Također, namjena ovog sadržaja je da olakša roditeljima posjećivanje i praćenje sadržaja u Šehidskoj džamiji, a to su prije svega sufara, halka Kur'ana, tedžvid, edukacija i druženja za žene, predavanja, radionice i druge aktivnosti koje se sprovode u ovoj džamiji, a kojima značajno doprinosi i muallima i koordinatorica Emina Mehmedović.

Medijski pokrovitelj ove večeri je bila SuperTV, program su zabilježen i objektivi omladinaca Šehidske džamije, te fotografa Faruka i Esme Begtašagić, a Vispak je za posjetioce pripremio Ginisovu Zlatnu džezvu.