U nedjelju, 4. novembra 2018. godine, u džematu Prnjavor održana večer Kur'ana u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu” 2018.

Ovogodišnja manifestacija “Poslanik u mom srcu” 2018, koju organizuje Medžlis Islamske zajednice Kalesija povodom rođenja Muhammeda, a.s., zvanično je otpočela pozivom na literarni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola.

Moto ovogodišnje manifestacije je kur'anski ajet “Ti si (Muhammede) milost svjetovima”. U okviru planiranih sadržaja prve sedmice manifestacije “Poslanik u mom srcu” 2018 održana je halka tefsira i večer Kur'ana.

U subotu, 3. novembra, u Čaršijskoj džamiji u Kalesiji, održano je prvo predavanje, od planiranih dvanaest, iz serijala halke tefsira pod nazivom Najljepše kazivanje – Tefsir sure Jusuf.

U nedjelju, 4. novembra, u džematu Prnjavor, nakon jacije-namaza upriličena je večer Kur'ana na kojoj su kur'anske ajete učili polaznici mektebske nastave, učesnici i pobjednici mektepskih takmičenja.

Na početku svečanosti prisutnima se obratio imam džemata Prnjavor, Muharem-ef. Mešanović, zaželjevši dobrodošlicu, a glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Enver-ef. Alić, u svom kraćem govoru je podsjetio sve prisutne na vrijednost mekteba kao osnovne ćelije. Ulogu predavača imao je Mirsad-ef. Sakić, imam džemata Hrasno Gornje, koji je u svom prigodnom vazu istakao vrijednost učenja Kur'ana i postupanja prema kur'anskim načelima.

Prijevode značenja kur'anskih ajeta čitao je akademski glumac, Nermin Hodžić, a imami Medžlisa IZ Kalesija su izvođenjem prigodnih kasida o Poslaniku upotpunili sinoćnju svečanost.