U organizaciji džemata Centar Srebrenik u Gradskoj džamiji je 30. novembra 2019. upriličena Večer Kur'ana. Učači su bili učenici mekteba medžlisa Orašje (Emir Tukulj, njegov muallim je Redžo-ef. Sivić), Puračić (Hodžić Adna, njen muallim je Mahir-ef. Hodžić), Srebrenik (Nurikić Nejra, njen muallim je Emir-ef. Brašnjić i Žilić Hamza, njegov muallim je Mevludin-ef. Salkić) i Živinice (Krbuljić Sumejja, njen muallim je Samir-ef. Krbuljić).

Prisutne je u ime domaćina poselamio Emir-ef. Brašnjić, imam džemata Centar Srebrenik, a obraćanje je imao Refik-ef. Hodžić, glavni imam MIZ Srebrenik.

Predavanje je održao direktor Behram-begove medrese u Tuzli Ahmed-ef. Hatunić. Direktor je uručio i vakufname vakifima džemata Centar Srebrenik povodom asfaltiranja dijela harema Gradske džamije. A zahvnice je uručio predsjednik džematskog odbora Muhamed Jašarević.

U programu su učestvovali učenici mekteba Centar Srebrenik i aktivisti Mreže mladih MIZ Srebrenik, a džemat Centar Srebrenik je za učače priredio prigodne hedije.

Ovo je drugi puta da džemat Centar Srebrenik upriliči ovu manifestaciju, koja okuplja mlade učače iz nekoliko medžlisa.