Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u petak 29. oktobra 2021. godine vjeroučiteljicu Senadu Džonlić, njenog supruga Muharema i predsjednike aktiva vjeroučitelja s područja Muftiluka tuzlanskog. Prijemu je prisustvovao rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje dr. Mensur-ef. Husić.

Tom prilikom, vjeroučiteljici Senadi Džonlić su uručena finansijska sredstva (7.170 KM) za terapije koje su joj neophodne u procesu liječenja. Sredstva su uz podršku Muftijstva tuzlanskog, osigurali profesori islamske vjeronauke a akciji su se priključili alumnisti 272. generacije Behram-begove medrese i grupa građanki iz Minhena.

Muftija Fazlović je posebno istakao pregnuće porodice Džonlić na čijem primjeru svi učimo važne životne lekcije. Iskazao je zahvalnost profesorima islamske vjeronauke na njihovoj inicijativi kojom su podstakli i druge da čine plemenita djela. Ako brinemo jedni o drugima o nama će se pobrinuti naš Stvoritelj, kazao je muftija Fazlović.

Vjeroučiteljica Senada Džonlić je do 2011. godine radila kao nastavnica islamske vjeronauke u OŠ “Banović Selo” u Banovićima. Nakon operacije i četiri ciklusa hemoterapija, te ispitivanja koja su uslijedila zbog poblema s hodanjem, dijagnostikovana joj je Paraneoplastična cereberalna degeneracija. Od tada do danas Senada je obavila brojne pretrage i terapije. Ističe kako se oslanja na pomoć Allaha, dž.š., te se pridržava preporuka svoga ljekara kojoj joj je savjetovao da se naoruža strpljenjem, redovno vježba i jača imunitet.

„Trenutno sam u invalidskim kolicima ali se dobro osjećam i iz dana u dan milimetarski napredujem. Zahvalna sam Allahu, dž.š., na svakom stanju i što mi je podario oslonac koji je uz mene u svim mojim borbama, mog supruga Muharema“, kazala je Senada, te se zahvalila na ovoj gesti koja prije svega pokazuje solidarnost i brigu jednih o drugima a zatim i značajnu finansijsku podršku za dalji oporavak.