Osmi dan ramazana, u subotu 03. juna,  na tuzlanskom Trgu Slobode upriličen je veliki iftar u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Iftar je održan uz podršku Muftijstva tuzlanskog, Behram-begove medrese, Grada Tuzle, Vlade TK, udruženja, organizacija, privrednih subjekata i pojedinaca sa područja Tuzle, a istom je prisustvovalo 2000 osoba.

Velikom iftaru na Trgu Slobode prisustvovao je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, hfz. Ahmed-ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa Tuzla, predsjednik IO ovog medžlisa Hasan-ef. Spahić, premijer Vlade TK Bego Gutić, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i mnogi drugi.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je kazao kako je ovaj iftar doživljaj koji ćemo pamtiti, a on će posebno ostati u sjećanju djeci. Muftija se zahvalio prisutnima što su nenadmašnu ljepotu porodičnog iftara prenijeli na Trg Slobode.

Glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović se zahvalio svima koji su svojim dolaskom uljepšali ovu večer, onima koji su pomogli realizaciju velikog iftara, a  posebno imamima, uposlenicima Medžlisa i džematlijama, kao i aktivistima koji su vrijedno radili i ponijeli veliki teret pripreme i organizacije ovog iftara.

Prisutnima su se obratili i premijer vlade TK Bego Gutić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Tuzla po ovom iftaru postaje prepoznatljiva, te je ovo još jednom bila prilika da se zajedničkim iftarom, dovom i druženjem pošalje poruka ramazanske radosti i jedinstva u ovom gradu.