Veliki iftar pod nazivom “Bošnjaci na Drini”, kojeg su organizovali Udruženje građana “Podrinje” i Medžlis Islamske zajednice Bratunac za nekoliko hiljada postača, održan je u ponedjeljak 11. juna u bratunačkom naselju Konjević Polje.

Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, je izrazio radost zbog okupljanja velikog broja postača iz mnogih krajeva naše domovine na iftaru među svojom braćom i sestrama u Podrinju, te je naglasio kako se već približava kraja ramazana.

„I danas smo u ovom danu pokazali svoju izdržljivost i istrajnost. Došli smo ovdje, na Drinu, u pohode našoj domovini, u zijaret našoj braći. Gdje god dođemo u ovoj našoj lijepoj zemlji došli smo u pohode našoj domovini. Hvala vam što ste iz udaljenih mjesta naše domovine došli u posjetu našoj braći i sestrama u Podrinju. Došli smo da zajedno s njima iftarimo i da im se zahvalimo na njihovoj istrajnosti. Ona je uzor svima nama. Zamolit ćemo Allaha, dž.š., da ih ojača i da svima nama da mudrost da budemo uz njih, našu braću i sestre kojima je najteže,“ kazao je muftija Fazlović.

Prisutnima su se obratili i predsjednik Udruženja građana “Podrinje” Azmir Husić, kao i ministar raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH Edin Ramić. Oni su izrazili radost zbog velikog broja postača koji su i ove godine prisustvovali iftaru u Konjević Polju.

Iftaru su prisustvovali i glavni imam MIZ Bratunac Elvir-ef. Hodžić, potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Ramiz Salkić, premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, predsjednik Skupštine TK Senad Alić, muderrisi, glavni imami, imami i brojni džematlije.

Prije iftara održan je i prigodan program u kojem su nastupili Eldin Huseinbegović, Armin Muzaferija, Mustafa Isaković, te grupa Rejjan i polaznici mektebske nastave iz bratunačkih džemata.