U Tuzli je u utorak 21. oktobra 2014. godine muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio malonogometnu reprezentaciju Ilmijje Islamske zajednice u BiH.

Povod za ovaj susret je veliki sportski uspjeh ove ekipe, kao i činjenica da su osmerica igrača i selektor s područja Muftijstva tuzlanskog. Na tradicionalnom bajramskom turniru u malom nogometu, koji je organizirao FK Vrbanjuša u Sarajevu, reprezentacija Ilmije je, kao autsajder, osvojila sjajno treće mjesto, u konkurenciji 8 jakih ekipa, među kojima su bile i ekipe Željezničara, Sarajeva i dr. Ovo je prvi puta da je ekipa Ilmijje učestvovala na ovom i ovakvom turniru.

Na prijemu u Tuzli je zaključeno da je ovo novi vid predstavljanja Islamske zajednice u BiH i njezine Ilmijje i da je na lijep način primljen u javnosti. Glavni protagonisti ovoga uspjeha kazali su da planiraju raditi na formiranju stalne reprezentacije od 17 igrača iz svih dijelova BiH.

Muftija je svojim gostima čestitao na uspjehu i poželio sreću unarednim sportskim okršajima. Pozvao ih je da doprinose društvu i da djeluju na mlade ljude, pronoseći ideju vjere i misiju Islamske zajednice u BiH.

Prijemu su prisustvovali i Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese, Mehmedalija Čandić, član Glavnog odbora Ilmijje i Sead-ef. Husić.

fudbaleri 141