Džemat Vikaljske džamije povodom izgradnje mektebskih prostorija organizirao je u nedjelju 7.februara nakon jacija-namaza  dodjelu vakufnama i zahvalnica najzaslužnijim pojedincima koji su finansijski pomogli izgradnju mekteba.

Emir ef. Šečić, imam Vikaljske džamije, naglasio je na dodjeli vakufnama i zahvalnica da je veći broj donatora pomogao izgradnji mekteba.

– Ti ljudi su uložili svoja novčana sredstva i na taj način direktno nam pomogli. Dodjelom vakufnama i zahvalnica želimo iskazati poštovanje i zahvalnost najzaslužnijima za izgradnju našeg mekteba –rekao je Šečić.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla  hafiz Ahmed ef. Huskanović  vakufname je uručio vakifima Hamzi Smajiću i Ameru Huskanoviću.

Osim vakufnama  uručene su i dvije zahvalnice Emiru Omerdiću i Ameli Kamberović. Zahvalnice je uručio hadžija Mustafa Terzić, predsjednik džematskog odbora Vikaljske džamije.

Amer Huskanović i Amela Kamberović djeca su velikog tuzlanskog vakifa dr. Muhameda Huskanovića, koji je prisustvovao ovoj svečanosti.

Obraćajući se prisutnima hafiz Huskanović iskazao je zahvalnost prema onima koji su učinili napor da bi se napravio ovaj hajr.

– Ovaj mekteb će svjedočiti da je ova generacija džematlija imala viziju i radila i gradila za generacije koje dolaze. Gradnjom mekteba proširena je i sama džamija. To je vrijedna investicija. Neka Allah nagardi sve one koji su uložili sredstva, vrijeme i truda da bi se izgradile mektebske prostorije – kazao je hafiz Huskanović.

vikaljska vkf 160

Džanan Ribić