Ovo druženje bi trebalo sve inspirirati da u narednoj godini nastoje biti od pomoći ovim kategorijama društva

Povodom nastupanja nove 1437. hidžretske godine muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je predstavnike ustanova i udruženja s područja Tuzlanskog kantona koji se brinu o djeci i osobama s posebnim potrebama.

Prijem je organiziran 15.10.2015. godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli, a prisustvovali su mu direktori i predstavnici: Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, Doma za djecu bez roditeljskog staranja, Centra za djecu sa višestrukim smetnjama Koraci nade i Udruženja građana oštećenog vida.

Tokom ovoga srdačnog susreta istaknuto je da ovo druženje, u vrijeme nastupanja nove hidžretske godine, prerasta u lijepu tradiciju. Ono bi trebalo sve inspirirati da u narednoj godini, s više pažnje i zalaganja, nastoje biti od pomoći osjetljivim kategorijama društva. Predstavnici udruženja i ustanova su istakli zahvalnost muftiji na pomoći koju im pruža Islamska zajednica u BiH. Razgovarano je o aktuelnim projektima i programima iz ove oblasti i poteškoćama s kojima se ove ustanove i njihovi štićenici susreću. Najavljeno je veće zalaganje i podrška ovoj misiji.

Uz muftiju tuzlanskog, susretu su prisustvovali i njegovi saradnici, te direktor Behram-begove medrese Ahmed Hatunić. 

DSCF4424