Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je u ponedjeljak, 16. januara 2023. godine, članove Džematskog odbora Džamije “Kralj Abdullah” u Tuzli.

Muftija Fazlović je čestitao novim članovima džematskog odbora na izboru te im je poželio mnogo uspjeha u radu. Istakao je važnost ovog džemata s obzirom da je Džamija “Kralj Abdullah” centralna i najveća džamija na području Muftiluka tuzlanskog te da ima veliki broj džematlija. Pohvalio je uspješnu realizaciju velikog projekta uređenja enterijera džamije kao i druge značajne projekte, izrazivši očekivanje da će se razvoj i djelovanje ovog džemata nastaviti i u narednom periodu. Razgovarano je i o aktivnostima koje se trenutno provode te planovima za naredni period.

Džematski odbor Džamije “Kralj Abdullah” ovom prilikom se zahvalio muftiji Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom na kontinuiranoj podršci ovom džematu, infrastrukturnim projektima i programima koji se organiziraju.

Prijemu su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić, glavni imam Medžlisa IZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović i imami ovog džemata hafiz dr. Edin-ef. Peštalić i hafiz Ahmed-ef. Rahmanović.